E-Learning & Online Education

21 Januari 2019 | Aktiviti Terkini

Pada 20 Januari 2019 telah berlangsung Hari Sukan Komuniti DUN Tambun Tulang dan Pusat Internet Perlis Selatan telah mengambil peluang ini untuk mendekati komuniti.Majlis diadakan di perkarangan Dewan Bonda Tambun Tulang.Majlis ini bermula pada jam 9.00 pagi dan berakhir kira-kira jam12.00 tengah hari.

Dengan adanya program seper ini, ianya dapat merapatkan hubungan PI dengan komuni, dapat memperkenalkan PI dengan lebih dekat dan dapat mengambil pendekatan ini untuk menggalakan komuni mendapatkan kemudahan yang PI sediakan. Memberi pendedahan tentang Klik Dengan Bijak adalah sebuah program yang membudayakan penggunaan internet secara posif berteraskan 3 aspek iaitu keselamatan, kewaspadaan dan tanggungjawab yang menikberatkan kawal selia kendiri (self-regulaon) dalam membendung masalah penyalahgunaan internet.

Majlis ini mendapat kunjungan oleh YB Ismail b Kassim Adun Tambun Tulang Perlis. Hari Sukan Komuniti merupakan salah satu usaha YB ADUN & JKK dalam merapatkan hubungan silaturrahim dengan penduduk setempat melalui aktiviti-aktiviti sukan dan juga bertujuan untuk memupuk semangat kesukanan di kalangan penduduk terutama generasi muda.

Berikut adalah gambar sepanjang aktiviti ini dijalankan:

Kembali Ke Atas

kembali